Uvod

VODIČ DOBRE PAKSE

Cilj je ovog vodiča proizvođačima i korisnicima proizvoda i sirovina koje sadrže kristalni silicijev dioksid dati praktične upute o primjeni programa upravljanja respirabilnim česticama kristalnog silicijeva dioksida i o sigurnom korištenju proizvoda koji sadrže kristalni silicijev dioksid na mjestu rada.

ALAT ZA SME

The SME Toolkit is a set of digital and printable resources designed to inform and educate workers and other individuals on the potential health hazards posed by respirable crystalline silica.
The toolkit consists of four resources designed specifically for small & medium enterprises.

Good Practices: A Guide for SMEs
The NEPSI Agreement
The Agreement Guide
NEPSI Good Practices Posters

OBUKA I E-UČENJE

Ovdje možete pristupiti NEPSI-jevom interaktivnom modulu za učenje koji vam pruža alate i znanje kako biste se zaštitili na poslu.

Modul je osmišljen kako bi vas naučio o mogućim opasnostima kristalnog silicijevog dioksida (RCS) koji se mogu udisati i kako se najbolje zaštititi od opasne prašine na poslu.

 paketi treninga

NEPSI paketi za dobru praksu dio su obrazovnog koraka u primjeni NEPSI dobre prakse.

Svaki PowerPoint paket za obuku pokriva temu relevantnu za radnike u svim industrijama koji koriste materijale koji sadrže kristalni silicijev dioksid. Pakiranja pružaju informacije o rizicima izloženosti prašini povezanim s temom i dobrim praksama i dostupnim mjerama za njihovo smanjenje. Svrha treninga je informirati i educirati radnike, uz potporu trenera, kako bi im pomogli da učinkovito koriste mjere kontrole i smanje izloženost kristalnom silicijevom dioksidu koji se može udisati na radnom mjestu.